Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Femmes for Freedom is een ambitieuze vrouwenrechtenorganisatie die zich inzet voor de algehele emancipatie van bi-culturele meisjes en vrouwen. Ons ultieme streven is de volledige naleving van CEDAW, in bijzonder artikel 16, in woord en daad. We komen daarbij op voor meisjes en vrouwen die de nare gevolgen ondervinden van verschillende vormen van geweldseksueleonderdrukking,  stereotyperinghandelingsonbekwaamheid en financiële onvrijheid en mishandeling. Ons werk heeft ertoe geleid dat er nieuwe wetgeving, hulpverlening en beleid is gekomen waar meisjes en vrouwen een beroep op kunnen doen. Femmes for Freedom bestaat 11 jaar en oefent invloed uit op zowel juridisch, maatschappelijk, cultureel, wetenschappelijk en politiek vlak. Met de juridisch helpdesk helpt Femmes for Freedom meisjes en vrouwen die te maken hebben met huwelijksdwang, gedwongen achterlating, huwelijkse gevangenschap, polygamie, gedwongen isolement, partnergeweld en andere vormen van onderdrukking. In het buitenland werkt Femmes for Freedom aan de internationale agendering van huwelijkse gevangenschap. 

Het bestuur van de stichting bestaat momenteel uit een voorzitter en een algemeen bestuurslid. Om het bestuur van Femmes for Freedom compleet te maken zijn wij op zoek naar een penningmeester.

Functiepakket

De penningmeester van het bestuur draagt samen met de directeur van FFF zorg voor een verantwoord financieel beheer van Femmes for Freedom. De penningmeester wordt ondersteund door een vrijwillige boekhouder, die nu de financiële administratie bijhoudt en de kwartaaloverzichten en jaarrekening opstelt in overleg met de penningmeester.

Je taken als penningsmeester:

 • Het verwerken van de financiële administratie, maandelijkse incasso's van donaties en betalingen;
 • Maandelijks geef je het bestuur een financiële update en advies waar nodig;
 • Je stelt de jaarrekening op en ondersteunt het bestuur bij het opstellen van het jaarverslag;
 • Je stelt de (meerjaren) begroting op;
 • Je beoordeelt samen met de rest van het bestuur van FFF aanvragen van subsidies door FFF en de besteding daarvan.
 • Deelnemen aan 6-8 bestuursvergaderingen per jaar,
 • Betrokkenheid bij het ontwikkelen en vaststellen van visie, beleid en strategie van Femmes for Freedom.

Competenties en functie-eisen

Femmes for Freedom zoekt een maatschappelijk betrokken penningmeester die samen met de andere bestuursleden kan zorgen voor een verdere professionalisering van de stichting. De volgende kwaliteiten zijn vereist;

 • Aanleg voor en affiniteit met boekhouden en financieel beheer van een stichting.
 • de kunde om op hoofdlijnen te besturen en klankbord te zijn voor financieel uitvoerder (directeur FFF).
 • Bereidheid en commitment om zich minimaal enkele jaren in te zetten als penningmeester van Femmes for Freedom.
 • Bagage op het gebied van het besturen van een non-profitorganisatie is een pré.
 • Affiniteit én betrokkenheid bij de vrouwenbeweging en de doelstellingen van Femmes for Freedom is uiteraard ook een pré. 

Aanbod en procedure

Heeft u interesse in de functie van penningmeester van Femmes for Freedom? Voor meer informatie over de stichting verwijzen we u graag door naar onze website: www.femmesforfreedom.com. Voor vragen of meer informatie over de functie kunt u terecht bij Shirin Musa: shirin.musa@femmesforfreedom.com. Direct solliciteren? Stuur uw CV en motivatiebrief info@femmesforfreedom.com, t.a.v. Raad van Bestuur Stichting Femmes for Freedom. Na een inventarisatie van de reacties nodigen we een selectie van kandidaten uit voor een kennismakingsgesprek met de directeur en het huidige bestuur.

De geschatte tijdsbesteding is gemiddeld 1 dag per maand (flexibel in te vullen). Het betreft een onbezoldigde vrijwilligersfunctie. Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag is onderdeel van de aanstelling. 

Deel, mail of print deze pagina
Facebook icon Twitter icon LinkedIn Icon E-mail icon WhatsApp Icon Print Icon