Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Campagne #zelfgekozen en oproep aan nieuwe kabinet

24 mei 2017

Op 24 mei start de gemeente Rotterdam de campagne “In Nederland kies je je partner zelf”. Doel van de campagne is om duidelijk  te maken dat het vanzelfsprekend moet zijn om je eigen partner te kiezen. Femmes for Freedom strijdt al jaren tegen huwelijksdwang. Achter huwelijksdwang ligt de gedachte dat vrouwen niet over hun eigen seksualiteit mogen beschikken en niet zelf kunnen bepalen met wie ze een relatie hebben. Het is daarom belangrijk dat er meer aandacht komt voor het recht van vrouwen om verliefd te zijn op wie ze willen, zelf te bepalen of en met wie ze een relatie hebben, wel of geen seks hebben buiten het huwelijk en of ze (ongehuwd) gaan samenwonen.

Samen met een aantal vrouwen uit niet westerse culturen heeft Femmes for Freedom daarom het idee ontwikkeld voor een campagne over het recht om verliefd te zijn en dit aan verschillende gemeenten en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangeboden. De Rotterdamse wethouder Ronald Schneider van Integratie is de eerste die de moedige stap heeft genomen om de campagne daadwerkelijk uit te voeren.

Femmes for Freedom feliciteert de gemeente Rotterdam met de stap om dit thema bespreekbaar te maken en roept andere lokale overheden op om dit voorbeeld te volgen. Voor de emancipatie van vrouwen uit patriarchale gemeenschappen is het essentieel dat het gesprek met deze gemeenschappen gevoerd wordt over het recht om over de eigen seksualiteit en relaties te beschikken, en dat vrouwen weten dat de overheid hen steunt als ze voor hun eigen rechten op willen komen.

Nu de coalitiebesprekingen over een nieuwe regering gaande zijn, roept Femmes for Freedom de nieuwe regering op om de emancipatie van deze vrouwen ook een speerpunt van het emancipatiebeleid te maken. Lees hier het pamflet van Femmes for Freedom voor het emancipatiebeleid aan het nieuwe kabinet.

Ken je positieve verhalen, heb je hulp nodig of vragen naar aanleiding van deze campagne? Neem contact op met Femmes for Freedom!

E-mail: info@femmesforfreedom.com 

Telefoon: 070-362 65 06

 

Deel, mail of print deze pagina
Icon Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon e-mail Icon WhatsApp Icon Printen