Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Femmes for Freedom spreekt op Vital Voices event in Washington DC

05 mei 2023

Op 5 en 6 mei spreekt Shirin Musa Femmes for Freedom tijdens het Vital Voices Festival in Washington. Oud-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Rodham Clinton is een van de drijvende krachten achter Vital Voices dat leiders uitnodigt die zich inzetten voor de verbetering van de rechten en economische positie van vrouwen wereldwijd. Dit jaar is het thema The Power of Our Voice: 25 Years of Inspiration and Impact. 

Over het grote belang van het festival zegt Clinton: “Meer dan ooit moeten we de stemmen van vrouwen laten horen en de roep om inclusief leiderschap, collectieve actie en gezamenlijke vooruitgang versterken.”

Hillary Clinton is keynote speaker van het event. Daarna volgen twee dagen vol bijeenkomsten, lezingen en panels van internationale vrouwenactivistes. Shirin Musa is uitgenodigd als spreker in het panel met de titel Rule Breakers, Trailblazers, Movement Makers, samen met Laura Alonso, Argentijnse politicus, strijdt tegen corruptie; Helena Gualinga (mensenrechten- en milieu-activiste uit Ecuador; Oumie Sissokho, mede-oprichter van The Girls Agenda in Gambia; Kah Wallah, Kameroense activiste en politicus.

Het event begint om 15.00 uur Nederlandse tijd en is hier te volgen via livestream.

 

Deel, mail of print deze pagina
Icon Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon e-mail Icon WhatsApp Icon Printen