Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Oprichtster Shirin Musa genomineerd voor de Aletta van Nu Prijs

15 januari 2013

Shirin Musa, oprichtster van Femmes for Freedom, is genomineerd voor de Aletta van Nu Prijs. De prijs is een initiatief van Aletta E-Quality, het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Musa werd voorgedragen voor de prijs door Machteld Zee (Juridische Faculteit Leiden) en Mieke van der Burg (Vereniging voor Vrouw en Recht). 

Dit jaar reikt Aletta E-Quality de Aletta van Nu Prijs voor de tweede keer uit. Met deze prijs wil het instituut rolmodellen genereren voor jonge vrouwen. Bovendien wil zij deze vrouwen bekrachtigen in wie en wat zij zijn en wat ze doen. Een Aletta van Nu is een vrouw die iets uitzonderlijks heeft gedaan, waarbij zij bestaande structuren heeft moeten doorbreken en weerstand heeft moeten weerstaan. In 2010 werden Laamia Elyounoussi en Yesim Candan uitgeroepen tot Aletta van Nu.

De jury van de Aletta van Nu Prijs bestond dit jaar uit Renée Römkens (directeur van Aletta E-Quality), Margriet van der Linden (hoofdredacteur van Opzij), Marjan Sax (oprichter van stichting Mama Cash), Samira Bouchibti (voorzitter Business and Professional Women), Ans Tros (directeur SchoolvoorCoaching) en de Aletta’s van Nu 2010. De Aletta van Nu is door de jury beoordeeld op de volgende criteria: visie emancipatie, doorzettingsvermogen, persoonlijkheid, inspiratie en resultaat.

Deel, mail of print deze pagina
Icon Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon e-mail Icon WhatsApp Icon Printen