Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Patriarchaat, ken je plaats!

21 november 2018

Femmes for Freedom wil een proefproces voeren via de bestuursrechter. Uw bijdrage helpt ons de proceskosten te betalen. 

Femmes for Freedom zet zich in tegen alle vormen van onvrijheid, ongelijkheid, onveiligheid en geweld tegen vrouwen. De Stichting streeft volledige naleving en handhaving van het VN-Vrouwenverdrag na. Femmes for Freedom is geen religieuze of antireligieuze organisatie. We zijn voor godsdienstvrijheid. Dit betekent niet dat religieuze instellingen in naam van het geloof geweld tegen vrouwen mogen aanbevelen.

Toen ons ter ore kwam dat er in de As Soennah Moskee te Den Haag voor vrouwelijke genitale verminking gepredikt wordt, omdat dit aan te bevelen zou zijn, hebben wij aangifte gedaan. Op die manier willen we deze uitspraken aan het strafrecht laten toetsen.

Maar, we willen ook de bestuursrechter vragen over te gaan tot sluiting van de moskee en willen hiervoor een handhavingsverzoek indienen. Voor dit proefproces vragen we jullie een donatie te doen, opdat de rechter voor eens en altijd kan aangeven of dit soort uitspraken getolereerd worden. Jullie bijdrage helpt ons dit doel te verwezenlijken. Alvast ontzettend bedankt.

Doneren voor deze actie kan via deze pagina. 
Deel, mail of print deze pagina
Icon Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon e-mail Icon WhatsApp Icon Printen