Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Wil jij de wereld veranderen?

21 oktober 2013

Blijf Groep en Femmes for Freedom op zoek naar 15 vrijwillige trainers/voorlichters.

Korte taakomschrijving
Je volgt eind 2013 een train-de-trainer van negen dagdelen (4,5 dag) en organiseert vervolgens in 2014 tien bijeenkomsten om taboe-onderwerpen bespreekbaar te maken in één of meerdere van de volgende gemeenschappen: Turks, Marokkaans, Somalisch, Irakees, Afghaans, Pakistaans, Koerdisch, Chinees, Christelijk en Joods.

Uitgebreide taakomschrijving
Blijf Groep en Femmes for Freedom leidt je op voor het bespreekbaar maken van taboe-onderwerpen als huwelijksdwang, achterlating, huwelijkse gevangenschap, eergerelateerd geweld en het taboe rondom homoseksualiteit. De training bestaat uit negen dagdelen ( 4,5 dag). Vervolgens organiseer je in 2014 tien bijeenkomsten met als doel: een mentaliteitsverandering teweegbrengen, gemeenschappen zelfredzamer maken, integratie bevorderen en waarden en normen van de Nederlandse rechtstaat verinnerlijken. Deze bijeenkomsten kunnen in heel Nederland plaatsvinden en er wordt per bijeenkomst naar een aanwezigheid van minimaal tien deelnemers gestreefd.

Daarnaast heb je als trainer de volgende taken:
• Deelname aan twee landelijke bijeenkomsten in 2014 met als doel uitwisseling en samenwerking tussen de participerende partijen. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door Blijf Groep en Femmes for Freedom.
• Uitwisseling van informatie met andere trainers en met de projectleider.
• Deelname aan begeleiding  vanuit Blijf Groep en Femmes for Freedom.

Wat voor kennis en vaardigheden heb je nodig?

Van de trainer wordt het volgende gevraagd:
• Minimaal MBO niveau
• Aantoonbare banden en netwerk met één of meerdere doelgroepen
• Communicatieve vaardigheden
• Zicht op eigen taboe-onderwerpen en grote mate van zelfreflectie
• Doorzettingsvermogen, overtuigingskracht en kunnen omgaan met weerstand

Wat krijg je ervoor terug
• Je bent een waardevolle steun voor vrouwen ( en mannen en professionals) die nu betrokken zijn bij huwelijksdwang, huwelijkse gevangenschap, gedwongen achterlating, homoseksualiteit en eergerelateerd  geweld.
• Je wordt door professionele trainers  geschoold in het bespreekbaar maken van taboe-onderwerpen, het gebruik van diverse hulpmiddelen en de praktische invulling voor het organiseren van de bijeenkomsten.
• Je komt in contact met diverse zelforganisaties, belangengroepen, huiskamerprojecten en ketenpartners van Blijf Groep en Femmes for Freedom.
• Er is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

Hoe kom ik in aanmerking
Blijf Groep en Femmes for Freedom organiseren gezamenlijk een informatiebijeenkomst. Deze is op woensdag 30 oktober van 10.00-12.00 uur Weesperzijde 116, 1091 EN, Amsterdam.
In Den Haag vindt de informatiebijeenkomst plaats op zaterdag 2 november vanaf 13. 00 uur op de Laan van Meerdervoort 70, 2517 AN.

Je kunt je voor één van deze bijeenkomsten aanmelden bij Femmes for Freedom via info@oudefem.wvmkb-sites.nl
Geef daarbij aan welke plaats je voorkeur heeft.

Voor vragen kun je contact opnemen met Sanne de Beer, projectleider van dit project: info@femmesforfreedom.com
Graag ontvangen wij je cv en je motivatiebrief voor 28 oktober 2013. Je kunt deze mailen naar info@femmesforfreedom.com– onder vermelding  “vrijwillige trainer”.

Deel, mail of print deze pagina
Icon Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon e-mail Icon WhatsApp Icon Printen